Jonsered Bos en Tuin

Jonsered

In een land als Zweden, waar 75 procent van het landoppervlak uit bos bestaat, is het vrij logisch dat de bosbouw één van de belangrijkste commerciële industrieën van het land is. De zoektocht naar technologische vooruitgang is een ander typisch kenmerk van het Zweedse erfgoed. Daarom is het ook geen toeval dat de eerste gemakkelijk te gebruiken eenpersoons-kettingzaag ter wereld al in 1954 werd uitgevonden in Zweden, om precies te zijn in Jonsered, een klein industrieplaatsje in de bossen ten noordoosten van Göteborg.

In die tijd werden de dorpen in de Scandinavische bossen al generaties lang bevolkt door professionele bosbouwmedewerkers, stoere mannen die onder eenvoudige omstandigheden leefden en werkten in een hard klimaat. Het werd één van de belangrijke missies van Jonsered om hun leven iets minder hard en risicovol te maken.

Sinds die tijd hebben de ingenieurs bij Jonsered de ontwikkeling van professionele kettingzagen naar het niveau van de huidige modellen gebracht met innovatieve oplossingen als belangrijke eigenschappen: kettingrem, trillingsdemping en turboluchtreiniging om er een paar te noemen. Ze hebben ook de moderne snoeitechniek ontwikkeld en deze efficiënte en werkbesparende methode over de hele wereld onderwezen.

Voor de professionele en semi-professionele kettingzaaggebruikers van nu staat Jonsered nog steeds synoniem met een echt efficiënte en betrouwbare ‘medewerker’ in het bos. Maar onze kennis van lichtgewicht efficiënte motoren, ergonomie en natuurzorg heeft ook de basis gelegd voor het modellengamma met alle mogelijke eigenschappen dat Jonsered tegenwoordig aanbiedt. Een erfenis en een pioniersgeest die we tot op de dag van vandaag koesteren.

Ook heeft Jonsered een mooie lijn frontmaaiers ( Husqvarna ) en bosmaaiers en gazonmaaiers.
je hebt al een frontmaaier vanaf                        € 2.869,00 incl. Btw
Jonsered CS 2240 S actie was € 599,00 nu      € 499,00 incl. Btw ( kettingzaag 1.8 Kw 38 cm blad).

klik op de tekst voor nog meer informatie.